MiniLab – Növessz kristályokat otthon kategória bejegyzései

Olyan, erős szuperfémet talált fel a Boeing, amelynek 99,99%-a levegő – videó

Ennél látványosabban bemutatott technológia fejlesztés már régen volt. A Boeingnél fejlesztett új anyag fémből van, de nagyságrendekkel könnyebb a hungarocellnél is.

A mikrorács névre keresztelt szuperanyagról először 2011-ben volt szó, amikor egy kis mennyiségben már sikerült létrehoznia a Kaliforniai Egyetem, a Caltech, valamint a Boeing tulajdonában lévő HRL Labs tudósainak. A repülőgépgyártó vállalat most egy videót is közzétett a mikrorácsról.

Fotó: Boeing

Olyan, erős szuperfémet talált fel a Boeing, amelynek 99,99%-a levegő – videó bővebben…

Őrületes színű homokos tengerpartok a világban

Az egzotikus, hófehér homokos tengerpartoknál már csak egy valami nyújt szemet gyönyörködtetőbb látványt: a szivárványszínű plázs. Hitte volna, hogy ha elég messzire utazik, méregzöld, vagy akár holló fekete homokot is talál?

Ha strandolásról van szó, az igazi menőséget azok a szürreálisan fehér homokos partok jelentik, amikről igazából sohasem hittük, hogy máshol is léteznek, mint a képeslapokon. Mára azonban a fehérhomok egyeduralmát megtörni látszanak azok a különleges tengerpartok, ahol a szivárvány legkülönbözőbb színeiben pompázó homokon sétálhatunk. Nem sokkal izgalmasabb hupilila homokból várat építeni, mint hófehérből? Mutatjuk a kedvenc színes partjainkat Kaliforniától Galápagosig.

Őrületes színű homokos tengerpartok a világban bővebben…

Hihetetlennek tartották a kémiai Nobel-díjas felfedezését

A 70 esztendős Daniel Shechtman 1982-ben látta meg azokat a fura kristályokat egy mikroszkópban, amelyek a tudomány akkori állása szerint nem is létezhettek. Az izraeli kutató kitartott felfedezése mellett, pedig a legnagyobb kémikusok is lehetetlennek tartották. Állhatatossága 2011-ben Nobel-díjat ért.

Hihetetlennek tartották a kémiai Nobel-díjas felfedezését bővebben…